Natuurmaand Texel
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is het juiste moment om een nieuwe auto of caravan te kopen?

Ben je niet meer helemaal tevreden met jouw huidige auto of caravan? Zit je er daarom aan te denken om jouw huidige auto of caravan te kopen? Als je contact met Ikwilvanmijnautoaf.be opneemt, kun je jouw auto of caravan direct verkopen. Maar, wat is nou het juiste moment om dit te doen? En waar moet je verder rekening mee houden? 

Verkopen van auto: periode minder van belang

Ben je voornemens om jouw auto te verkopen? Dan is de periode niet heel erg van belang. Je kunt in de winter immers prima jouw auto verkopen, terwijl dit in de zomer ook het geval is. Alleen als je een ‘bijzondere’ auto hebt, is het aan te raden om goed rekening met de periode te houden. Heb je bijvoorbeeld een cabriolet die je wilt verkopen? Dan kun je dit het beste in het voorjaar doen; dan zijn veel mensen – impulsief – op zoek naar een cabriolet. Puur om te kunnen genieten van het lekkere weer.

Bij de verkoop van een auto speelt de periode eigenlijk geen hele grote rol. Het gaat meer om de manier waarop je de verkoop aanpakt. Maak hoe dan ook altijd mooie foto’s, maak je auto netjes schoon en neem contact op met opkopers bij jou uit de buurt. 

Verkopen van caravan: periode zeker van belang

Is voor jou de tijd aangebroken om jouw caravan te verkopen? Wat ons betreft kun je jouw caravan het beste in het voorjaar verkopen. In die periode zijn veel mensen op zoek naar een nieuwe caravan. Puur omdat veel mensen in het voorjaar last van zomerkriebels krijgen. Zomerkriebels worden al snel geassocieerd met een heerlijke zomervakantie, waardoor mensen al snel op zoek gaan naar een nieuwe caravan.

Jouw caravan verkopen doe je dan ook het beste in de eerste maanden van het jaar. In die periode zijn veel mensen op zoek naar een nieuwe caravan, waardoor je een hogere vraagprijs kunt hanteren. Bovendien is de kans groot dat je jouw caravan al snel weet te verkopen. Er zijn immers veel kapers op de kust!