Natuurmaand Texel
Image default
Sport

Eerste sessie van het jaar

Het is half april als de karperhengels voor het eerst uit het spreekwoordelijk vet komen. Het is nog koud voor de tijd van het jaar en de wind staat goed te blazen. Gelukkig laat de zon zich zo af en toe zien door de gaten in de wolken wat het een stukje aangenamer maakt. Het visjaar start op een nieuw ontdekte plas iets verder van huis. Het ligt aan de rand van een woonwijk, en de recreatievoorzieningen zijn duidelijk zichtbaar. 

Het water zelf bestaat uit een grote plas, met een uitloper in een slotenstelsel. Wel is het een gesloten systeem, waardoor de karper altijd in de buurt zou moeten zijn. Later in het jaar kan je hier eigenlijk niet meer goed vissen door het vele wier dat er komt te staan. Het blijkt dat ook een heel ondiepe plas tot maximaal 2,5 meter water. Het wier dat hier snel vat krijgt in het water staat dan tot aan de oppervlakte en er zijn maar schaarse plekken in het wier waar je lastig tot niet het water kan zien. Daar ben ik achter gekomen door er eens te gaan zwemmen in de zomermaanden ervoor. 

Nu in vroege voorjaar kan ik nog overal neerstrijken aangezien het wier nog nergens in zicht is. Besluit de vislijn nat te maken in een langgerekte kom waar de wind op staat te blazen. De bodem wordt hier ligt omgewoeld door het redelijke onstuimige oppervlakte water. De kans dat hier karper rondstruint op wat lekkers acht ik hier groter dan de rest van het water. 

Dat dit een juiste keuze is blijkt al snel. De single hook boilies zijn beide binnen het uur gevonden door karpers. Het zijn dan wel niet de grootste vissen van het water, maar de kop is er af. Wat een heerlijke hobby die hengelsport. Hopelijk zullen hier nog veel vruchtbare sessies volgen. 

https://www.sportvisgigant.nl/