Natuurmaand Texel
Image default
Auto’s en Motoren

Peugeot 2008

Gek eigenlijk. Na de Peugeot 207 SW was Peugeot eigenlijk niet van plan om met een opvolger te komen. Uiteindelijk kwam die er wel met de Peugeot 2008, een compacte crossover SUV. En de auto werd een succes, en is dat nog steeds eigenlijk. De Peugeot 2008 zag in 2013 voor het eerst het levenslicht en is in ons land beschikbaar in de uitvoeringsniveaus Allure, Feline, Access en Active. Heel kort was er in ons land ook nog de Première.

Vijf deuren en vijf royale zitplaatsen

Vijf deuren en vijf zitplaatsen, dat is wat de Peugeot 2008 te bieden heeft. De auto beschikt over voorwielaandrijving en is er in een vijf- en zesbak plus nog een 2Tronic half automaat. De 2008 is sterk verwant aan auto’s als de Citroën C3, de Peugeot 208 en de Peugeot 301. In de C4 Cactus van Citroën, de Renault Captur en de Dacia Duster heeft het net als in de Opel Mokka, sterke concurrenten. Je schaft de Peugeot 2008 aan in een 1,2 en 1,6 liter uitvoering met respectievelijk 82 en 120 PK of in de 1,6 e-HDi versie met of 92 of 115 PK. De Peugeot valt verder op door de zuinigheid en het comfortabele rijden, al is iedereen dat ondertussen wel gewend van de Franse autoproducent.

En dan is de accu plotseling leeg

Zelfs met een 2008 en met elke andere wagen eigenlijk kan het je gebeuren. De accu leeg auto en hij doet even helemaal niets meer. Wat dan? Dan bel je RoadGuards, een collectief van automonteurs die er naar streven om binnen een half uur na je belletje bij je te zijn en je verder te helpen. Dat doen ze zonder dat daar een abonnement voor nodig is. Je betaalt gewoon de kosten voor het werk aan de monteur en vervolgt de route.