Natuurmaand Texel
Image default
Auto’s en Motoren

Tips om jouw automaat auto te reinigen

Het schoonmaken van een auto vereist zeker enige zorg en aandacht, maar het is over het algemeen vergelijkbaar met het schoonmaken van andere spullen. Zolang je weet wat je allemaal nodig hebt en hoe je te werk moet gaan, komt het helemaal goed. Een aantal tips kan je wellicht op wellicht op weg helpen. 

Exterieur schoonmaak

Begin allereerst met het wassen van de buitenkant van de auto met een zachte autoshampoo en een spons of microvezeldoek. Dit beschadigt de lak namelijk niet. Je kunt er ook voor kiezen om het professioneel te laten doen door online bijvoorbeeld: automaat spoelen op te zoeken en zo vind je erg snel bedrijven die jouw automaat auto kunnen reinigen. Ideaal toch? Omdat automatische auto’s een complexer intern mechanisme hebben, is het slim om veel water bij de versnellingspook en de omringende elektronica te vermijden. Mocht je hierover twijfelen, is het inschakelen van een expert dus erg handig. 

Let op de vloermatten 

Reinig vloermatten apart van de auto. Je kunt ze gemakkelijk buiten stofzuigen of zelfs met een hogedrukspuit schoonmaken. Dit hangt af van het materiaal waarmee het is gemaakt. Automaat auto’s kunnen soms specifieke vloermatten hebben die nauw aansluiten op de vorm van de vloer, vooral rond de transmissietunnel. Het is dus wel belangrijk dat je goed oplet als je deze uit de auto wilt halen. Nadat je ze hebt verwijderd, kun je deze ook zeker gewoon reinigen op dezelfde manier als hierboven beschreven. 

Koelsysteem controleren 

Onder schoonmaak valt eigenlijk ook controle. Het is een perfect moment om te kijken of alles er nog goed uitziet. Het koelsysteem is hier een goed voorbeeld van. Het is een automatische transmissie die ervoor zorgt dat de transmissievloeistof precies op de juiste temperatuur wordt gehouden. Het reinigen hiervan kan zeker nodig zijn als er sprake is van vervuiling of problemen met de transmissie. Dit hoef je van tevoren niet altijd te merken en het kan daarom geen kwaad om het langs te lopen tijdens je schoonmaak. Zoek altijd eerst de handleiding op, want er kunnen specifieke methodes zijn voor het schoonmaken van het koelsysteem van de automatische transmissie. Dan kun je pas aan de slag, maar het is het uiteindelijk zeker waard.