Natuurmaand Texel
Image default
Woningen

Een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten over prefab woningen voor aankoop

Het hebben en kopen van een prefab woning wordt steeds populairder. Echter, het valt op dat er toch nog een groot aantal mensen niet precies weet wat een prefab woning is en hoe zij gebouwd worden. In deze blog wordt er meer uitgelegd wat belangrijk is om te weten voordat er gekozen wordt om een prefab woning te laten bouwen. 

Wat is een prefab woning nou eigenlijk?

Een prefab woning is een woning die vooraf grotendeels in een fabriek worden gebouwd. Het is dus vooraf gefabriceerd in een fabriek. Hierbij kan er worden gedacht aan het dak, de muren Het kan dan ook worden vergeleken met het bouwen van lego. Er wordt eigenlijk een huis in elkaar gezet in een korter tijdsbestek. Soms wordt zelfs het hele huis gebouwd in de fabriek en vervolgens getransporteerd naar de plaats van bestemming. Het laten bouwen van een fabriek zorgt ervoor dat de bouw niet tegen wordt gehouden door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Hierdoor wordt het proces versneld. 

Maar waarom nu kiezen voor een prefab woning in plaats van de traditionele bouw?

Dit is een terechte vraag, want niet iedereen hoeft binnen een bepaalde tijd een huis gebouwd te hebben. Echter, er zijn ook een hoop andere factoren waarom er beter gekozen kan worden voor een prefab woning dan voor een traditionele woning. Het geeft namelijk ook een hoop minder stress en vergroot de voorspelbaarheid van de bouw. Bij het laten bouwen van een prefab woning moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat het geld dat wordt besteed aan het bouwen minimaal moet worden terugverdiend wanneer deze verkocht wordt. Onderzoek daarom goed de markt zodat er een juiste indicatie gegeven kan worden. Net zoals bij traditionele woningen, stijgt de waarde van een prefab woning ook naarmate de bewoner zich langer in de woning bevindt. Daarnaast wordt er vaak vernomen dat dit soort woningen minder betrouwbaar en veilig zijn. Dit is echter niet waar. Uiteraard zijn er een hoop bouwvoorschriften waar de materialen aan moeten voldoen. Ook vinden er regelmatig inspecties plaats om deze veiligheid te waarborgen. Een prefab woning zal niet zijn kwaliteit verliezen doordat de moderne prefab-pakketten steeds beter ontwikkeld worden. Daarnaast worden deze materialen verduurzaamd, waardoor het hebben van een prefab woning ook nog eens beter is voor het milieu.

Voor het laten bouwen van een prefab woning wordt het aangeraden om goed te communiceren met een professional, zoals Oosthuis prefab woningen. Het is altijd verstandig om adviezen te krijgen van iemand die in dit soort woningen gespecialiseerd is voordat er een keuze wordt gemaakt. Daarnaast zal het bouwen van een prefab woning een aardig kostenplaatje met zich meebrengen, waardoor deze soorten woningen niet voor iedereen weggelegd is.