Natuurmaand Texel
Image default
Woningen

Bij Qozijn altijd kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen

Bij het opvragen van een offerte voor nieuwe kunststof kozijnen is het goed om te begrijpen waaruit deze kosten bestaan. Eigenlijk spreken we meer van een investering dan kosten, omdat kunststof kozijnen enorm duurzaam zijn en nagenoeg altijd een meerwaarde bieden voor uw woning. Desalniettemin is het vaak wel een grote investering dat gedaan moet worden. Wij van Qozijn werken altijd transparant en zetten daarom de belangrijkste kosten voor u op een rij.

Arbeidskosten

Allereerst zijn er natuurlijk de kosten voor personeel. De werkzaamheden beginnen bij bestaande bouw bij het verwijderen van oude kozijnen, het plaatsen van de stelkozijnen en het monteren van de nieuwe kunststof kozijnen. Daarnaast komt er nog vaak afwerking bij kijken zoals vensterbanken, kitten en het afstellen van de kozijnen. Bij Qozijn verwerken wij de arbeidskosten altijd als één geheel op de offerte inclusief bijkomende kosten zoals voorrijkosten.

Materiaalkosten

De andere grote kostenpost heeft betrekking op de materialen zelf. Dat wil zeggen de kunststof kozijnen, de ramen, de roosters en het hang- en sluitwerk. Alle materialen worden in onze offertes als één kostenpost benoemd. Hierbij is het niet onrealistisch dat deze kosten even hoog zijn als de arbeidskosten.

Afvoerkosten

Bij het vernieuwen of vervangen van oude kozijnen is er altijd sprake van afval. Dit afval moeten wij zorgvuldig en speciaal afvoeren. Voor deze handelingen vragen wij daarom eenmalig afvoerkosten. Ook het netjes en schoon opleveren van de werkplek behoort tot deze kosten.

Bij Qozijn altijd kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen en geen kleine lettertjes

Helaas bevinden zich in de markt van kozijnen veel aanbieders die andere voorwaarden hanteren dan Qozijn. Zo wordt er niet vermeld wat de afvoerkosten zullen zijn of zijn ze vaag in de omschrijving over de geleverde materialen. Ook de garantievoorwaarden zijn niet altijd even duidelijk voor u als consument. Daarom geven wij drie tips om goed op te letten bij het opvragen van een offerte voor nieuwe kunststof kozijnen.

  • Kijk of er duidelijk omschreven is hoe de opbouw is van alle prijzen. Ga niet in op offertes waarin globale bedragen worden genoemd zonder onderbouwing. Dit is veelal een teken dat deze prijzen niet altijd kloppen. Ook belangrijk – kijk welke specifieke kozijnen (model, merk en type) worden genoemd in de offerte en controleer ook of er voorwaarden zijn opgenomen dat er alternatieve kozijnen geleverd worden.
  • Controleer de garantievoorwaarden van de aanbieder. Let vooral op wat er gebeurd als het bedrijf een fout maakt in de bestelling, beschadigingen maakt tijdens de montage of als er een lange vertraging optreed. is er schade gemaakt, dan is het wel zo fijn dat een vakman deze komt herstellen. Er worden altijd wel fouten gemaakt, het belangrijkste is dat deze dan ook weer netjes hersteld worden.
  • Controleer tot slot op keurmerken. Zo werken wij bij Qozijn altijd met het KOMO-keurmerk en SKG keurmerk veilig wonen voor hang- en sluitwerk.

Vraag nu een offerte aan voor kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen!

Hoe kan subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen?

Goed nieuws voor woningbezitters! Want de overheid stimuleert de aanschaf van nieuwe kozijnen via een speciale subsidie wanneer je dit combineert met de aanschaf van HR++ of HR+++ glas. De subsidie berekening is op basis van het aantal m2 kozijn én glas. Er geldt een minimum van 8m2 glas en een maximum van 45m2 én kozijnen. Een andere norm is de U-waarde. De U-waarde geeft aan wat de isolerende waarde is van het glas en hoe lager deze is hoe beter de isolatie en dus ook hoe meer subsidie. De subsidie bedragen kunnen variëren per jaar. In onze blog – subsidie kunststof kozijnen 2022/2023 – lees je er meer over.

Wil je meer informatie over de voorwaarden voor deze subsidie en een overzicht van alle subsidiebedragen? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

2 gouden tips van kunststof kozijn spcialist Qozijn

Kies altijd voor HR++ of HR+++ glas. Het voordeel dat je op de langere termijn behaald is vele malen groter dan de initiële kostenpost. Uiteindelijk gaat u namelijk veel energiekosten besparen en uw woning wordt ook vele malen waardevoller dankzij de uitstekende isolatiewaarden.

Als u wilt besparen op de uitgaven doe dat dan op het voorbereidende werk en niet de materialen. Bij Qozijn leveren we uitsluitend A-merk kozijnen van Schüco en Veka. Wij bieden geen alternatieve B-merken aan omdat wij niet achter de kwaliteit staan van deze merken. Onze kozijnen worden in de originele fabrieken in Duitslands gemaakt en rechtstreeks aan onze uitgeleverd. Dus besparen mag? Maar doe het dan op werkzaamheden die u ook zelf zou kunnen doen.

https://www.qozijn.nl/