Natuurmaand Texel
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies ik de perfecte hocker of poef?

Een kruk of een hocker toevoegen in jouw interieur kan een hele slimme keuze zijn om meer meer opbergruimte te creëren of simpelweg meer sfeer toe te voegen aan het interieur. Je zou je verbazen over de multifunctionaliteit van poefen en hockers. Naast dat je na een lange dag werken je er heerlijk je voeten op kunt gooien kun je het ook gebruiken als extra bijzettafeltje of zelfs als extra zitplek indien nodig. In dit blogartikel vertellen we je precies wat nu precies het verschil is tussen een poef en een hocker en hoe jij de perfecte poef of hocker voor bij jou thuis vindt. Lees dus snel verder!

Het verschil tussen een poef en een hocker

Doordat de twee verschillende meubelstukken behoorlijk wat van elkaar weg hebben leek het ons logisch om het verschil voor eens en altijd duidelijk te maken. Een poef lijkt relatief veel op een kruk, is vaak zacht en rond van vorm. Je kunt erop zitten en je kunt hem daarnaast ook inzetten als heerlijke voetensteun. De poef komt voor in allerlei soorten kleuren, vormen, materialen, hoogtes en ga zo maar door. De hocker is daarentegen bedoeld als verlengstuk van de bank en heeft daarom ook vaak een vierkante of rechthoekige vorm. De hocker kan gebruikt worden als bijzettafel en is vaak een stuk groter dan de reguliere poef. Daarnaast staat de hocker, in tegenstelling tot de poef, vaak op poten en zweeft het iets boven de grond.

De juiste keuze maken

Om de juiste keuze te maken voor jouw woning is het goed om te bedenken met welke reden je de poef of de hocker wilt aanschaffen en voor welk doeleinde je het meubelstuk het vaakst zal gebruiken. Kom je wat ruimte tekort om je spulletjes bij de bank op neer te zetten? Dan is een hocker misschien een goede extra bijzettafel. Heb je niet zoveel ruimte meer over in je woning maar wil je een fijn extra voetensteuntje? Dan is een poef absoluut beter geschikt doordat deze over het algemeen een stuk minder ruimte in neemt. Bij Sfeer.nl vind je subtiele hockers maar ook integrerende en fascinerende poefen in allerlei verschillende kleuren. Zo vind je gegarandeerd een poef of hocker die prachtig staat bij jouw interieur.

https://www.sfeer.nl/