Natuurmaand Texel
Image default
Gezondheid

De voordelen van vetverbranders

Vetverbranders bevatten ingrediënten die leiden tot een verhoogde stofwisseling en een lagere vetopname. Vetverbranders zijn voedingssupplementen waarbij verschillende ingrediënten gecombineerd worden met als doel om je stofwisseling te verhogen. Een verhoogd metabolisme wakkert de thermogenese aan in je lichaam. Thermogenese is het proces waarbij vetten worden omgezet in energie. Vaak bevatten vetverbranders ook ingrediënten die ervoor zorgen dat je minder snel honger krijgt. Bij vetverbranders is het belangrijk dat je naast deze supplementen ook zorgt dat je een goed en gezond dieet volgt en dat je veel sport. De combinatie van krachttraining, cardio en vetverbranders zullen ervoor zorgen dat het afvallen spoedig verloopt. Een goede vetverbrander bevat natuurlijk ingrediënten die het afslanken bevorderen, maar het is ook belangrijk dat deze in de juiste hoeveelheden gebruikt worden. Drie ingrediënten die je eigenlijk altijd terugvindt in vetverbranders zijn cafeïne, groene thee extract en guarana. Verder is er een hele waaier van natuurlijke extracten die ook kunnen worden toegevoegd, denk aan framboos, bittere sinaasappel en rode peper.

 

 

Cafeïne

Een stof die je vaak terugvindt in vetverbranders, is cafeïne. Algemeen wordt aangenomen dat cafeïne het basiselement is van een goede vetverbrander. Dit zit onder andere ook in energydranken en koffie. Deze stof werkt oppeppend en het bevordert de vetverbranding, het stimuleert namelijk de hartslag en verhoogt je metabolisme. Gebruik het echter niet te veel of er kan overtraining ontstaan bij langdurig gebruik.

 

Groene thee

Ook groene thee extract wordt veel gebruikt. Dit wordt gemaakt van de bladeren van de zogenaamde Camellia Sinensis plant. Het extract wordt bereid door delen van een plant te combineren met een oplosmiddel, water of alcohol. Hierdoor lossen de werkzame stoffen op in deze vloeistof. Door dit vervolgens weer te verdampen blijft er een poeder over met hoge concentratie werkzame stof.

Groene thee heeft een thermogene werking, thermogenese is het proces waarbij vetten worden omgezet in energie. Dankzij groene thee extract verbruikt je lichaam meer energie en de oxidatie van vetten neemt toe.

 

Guarana

Guarana (Paulinnia Cupana) is een noodachtig zaadje van een klimplant uit Brazilië. Het werd hier vooral gebruikt door indianenstammen om te zorgen voor extra stimulering van de zintuigen tijdens het jagen. Het werd voornamelijk in water of brood opgelost. Deze vetverbrander is wel 4x zo sterk als koffie en het wordt gelijkmatiger opgenomen in het lichaam dan gewone cafeïne uit koffie. Het heeft wel dezelfde eigenschappen als cafeïne, het geeft een energieboost en zorgt voor meer energie en uithoudingsvermogen. Ook kan het de slaapbehoefte uitstellen en verminderen.

https://www.workout.be/