Natuurmaand Texel
Image default
Gezondheid

11 redenen waarom magnesium goed voor je is

11 REDENEN WAAROM MAGNESIUM GOED IS

Velen stellen zichzelf altijd deze vraag, waar is magnesium goed voor? In dit artikel zijn er 11 redenen waarom magnesium goed voor jou is.

1. Betere slaap 

Het slaapregulerende hormoon melatonine wordt verstoord bij een tekort aan Magnesium. Verder brengt Magnesium evenwicht en regelt het stresshormonen. Stress en spanning zijn vaak redenen waarom mensen in de eerste plaats aan slapeloosheid lijden.

2. Ontspant het zenuwstelsel

Serotonine, dat het zenuwstelsel ontspant en de stemming verhoogt, is afhankelijk van Magnesium.

3. Grotere, sterkere spieren

Magnesium zorgt ervoor dat het lichaam meer Insuline-achtige Groeifactor (IGF-1) aanmaakt, wat een belangrijke bijdrage levert aan de groei en sterkte van spieren. Bovendien is adenosinetrifosfaat (ATP) de energieopslagplaats van de cel, en wordt het met hulp van Magnesium aangemaakt.

4. Betere flexibiliteit

Magnesium maakt gespannen spieren losser. Zonder Magnesium ontspannen spieren zich niet goed en ontstaan er krampen. Magnesium is belangrijk voor flexibiliteit, omdat een laag Magnesium resulteert in een ophoping van melkzuur, wat pijn en benauwdheid veroorzaakt.

5. Integriteit en sterkte van de botten

Magnesium helpt calcium goed vast te zetten. Het kan sommige mensen verbazen dat de calciumsupplementen die ze nemen niet alleen nutteloos zijn, maar zelfs bijdragen aan osteoporose! Er zijn ongeveer achttien essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan gezonde botten; magnesium is zeker een van de meest essentiële, omdat het een bepaald hormoon stimuleert dat calcitonine wordt genoemd. En, het onderdrukt ook een hormoon genaamd bijschildklier dat bot afbreekt. 

6. Remineraliseert tanden

Magnesiumtekort veroorzaakt een ongezonde balans van fosfor en calcium in speeksel, waardoor tanden beschadigd raken.

7. Alkaliseert het lichaam

Magnesium helpt de ph-balans van het lichaam te herstellen. Magnesium vermindert melkzuur, dat mede verantwoordelijk is voor pijn na het sporten (Delayed Onset Muscle Soreness).

8. Hydrateert

Magnesium is een noodzakelijke elektrolyt die essentieel is voor een goede hydratatie.

9. Helpt constipatie te verlichten

Magnesium kan worden gebruikt om de darmen te reinigen van gifstoffen.

10. Enzymwerking

Enzymen zijn eiwitmoleculen die elke chemische reactie in het lichaam stimuleren. Magnesium is nodig om honderden van deze enzymen te laten werken en helpt bij duizenden andere.

11. Diabetes 

Magnesium bevordert de insulinesecretie, die het suikermetabolisme vergemakkelijkt. Zonder magnesium kan glucose niet in de cellen worden opgenomen. Glucose en insuline hopen zich op in het bloed en veroorzaken verschillende soorten weefselschade, waaronder de zenuwen in de ogen. Daarom is het één van de beste slaapproducten voor deze doelgroep. 

magnesium

 

https://dokterfit.nl/voeding/vitaminen/