Natuurmaand Texel
Image default
Dienstverlening

Wanneer moet u uw zekeringkast upgraden?

Uw huis is in uitstekende staat als het een goed werkend elektrisch paneel heeft. Het elektrische servicepaneel in uw huis heeft een reeks stroomonderbrekers en zekeringen die alle elektrische componenten van uw huis regelen. Uw elektrische systeem is net zo storingsgevoelig als alle andere apparatuur in uw huis. Zekeringen en stroomonderbrekers hebben beide hetzelfde doel. Ze beschermen elektrische stromen tegen kortsluiting of overbelasting wanneer ze zijn aangesloten op elektrische apparatuur. Zekeringen worden slechts één keer gebruikt en hebben een kleurcode op basis van hun capaciteit. De zekering zal branden en smelten, waardoor de stroom van elektriciteit wordt onderbroken wanneer ze detecteren dat er een te hoge stroom loopt. Stroomsterktes worden bij oudere woningen vaak verdeeld over vier of meer zekeringen. Het resetten van stroomonderbrekers is alles wat nodig is. Controleer uw elektrische paneel en groepenkast voordat u grote apparaten plaatst die veel energie verbruiken. Het is mogelijk dat het paneel niet in staat is om de hoeveelheid elektriciteit te beheren die nodig is om deze gadgets operationeel te houden.

Hoe u uw groepenkast kunt repareren

Het is een goed idee om alle elektrische apparatuur in uw huis uit te schakelen, inclusief uw lichten en verwarming, voordat u probeert een zekering te repareren. Als u dit niet doet, kan uw vervangende zekering doorbranden zodra de stroom weer wordt ingeschakeld. Je groepsbox zou onmiddellijk moeten uitschakelen wanneer een groepenkast ontploft. Verwijder vervolgens de zekeringhouders om te zien welke is doorgebrand. De lont zal fysiek beschadigd of doorgebrand zijn, dus het zou vrij duidelijk moeten zijn. Vervang de drager in uw doos door de vers geïnstalleerde zekering draad. De hoofdschakelaar kan dan worden ingeschakeld. Je circuit zou nu opgelost moeten zijn. Het is hoogstwaarschijnlijk een kortsluiting of een defect elektrisch apparaat als het weer begint te blazen. Opgemerkt moet worden dat reparaties veilig kunnen worden uitgevoerd door een elektricien.

Laat je het werk over aan de elektricien?

Elektrische werkzaamheden, hoe eenvoudig ook, kunt u het beste door een elektricien laten doen. U kunt de groepenkast vervangen, maar dit wordt niet aanbevolen. Er zijn veel elektrische gevaren die tot grotere problemen kunnen leiden, zoals een beschadigde elektrische voeding of elektrocutie. Elektriciens weten of de groepenkast gerepareerd moet worden of helemaal vervangen moet worden. Ook kunt u bij hen terecht voor advies over het onderhoud van uw groepenkast. Je kunt ze vertellen over de problemen in je huidige groepsbox en vragen hoe je kunt voorkomen dat ze zich opnieuw voordoen.