Natuurmaand Texel
Image default
Dienstverlening

Op deze manier ontstaat kortsluiting

Elektriciens Den Haag kunnen nodig zijn wanneer er kortsluiting is in een huis. Kortsluiting zorgt ervoor dat alle stroom in het huis of in een aantal kamers uitvalt. De kortsluiting moet dan worden opgelost om ervoor te zorgen dat er weer overal stroom is. Kortsluiting kan gevaarlijk zijn. Soms vatten producten die kortsluiting maken namelijk vlam. Het is dus van groot belang om te weten hoe kortsluiting ontstaat. Wanneer je dit weet, wordt het namelijk ook een stuk duidelijker hoe je de kortsluiting in het vervolg kan voorkomen. Hierdoor blijf je niet alleen een stuk veiliger, maar heb je ook altijd stroom in huis. 

De oorzaak van kortsluiting

Kortsluiting ontstaat wanneer één of meer elektrische draden met elkaar in contact komen. Elektrische draden raken elkaar vaak wanneer een product bijvoorbeeld beschadigd is. Elektrische draden hebben namelijk ook een isolatielaag. Hierdoor zouden zij elkaar niet aan moeten kunnen raken. Echter kan schade door bijvoorbeeld vocht ervoor zorgen dat de isolatielaag weg is.

Elektrische draden weten wanneer zij elkaar raken niet maar waar ze naartoe moeten. Dan kiezen zij hun eigen weg en wordt de stroomsterkte te groot. Als gevolg daarvan worden de draden te warm wat leidt tot kortsluiting met mogelijk brand als gevolg. 

Het voorkomen van kortsluiting

Het is belangrijk om te weten hoe kortsluiting voorkomen kan worden. Een simpele regel is om geen beschadigde apparaten te gebruiken. Verder moet de groepenkast ook bijgehouden worden. De desbetreffende stop moet namelijk bij kortsluiting uit de kast vliegen, zodat de problemen niet nog groter worden. Gebruik verder ook geen apparaten zonder keurmerk en zorg ervoor dat je geen beschadigde kabels gebruikt, of ze zomaar uit het stopcontact trekt. 

Door deze simpele regels op te volgen, kun je de kans op kortsluiting een heel stuk verkleinen.