Natuurmaand Texel
Image default
Bedrijven

Manieren om energie te besparen

Tegenwoordig proberen mensen steeds vaker manieren te vinden om energie te besparen. Het gaat een beetje slecht met de wereld en iedereen kan een handje helpen om dat iets minder te maken. Energie besparen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hier volgen wat tips om energie te besparen. 

  1. Douche korter

In Nederland verbruiken we veel water aan douchen. Iets korter douchen scheelt dus al een aantal liters en dat zie je terug op de rekening. 

  1. Doe alle apparaten uit

Veel elektrische apparaten staan vaak op stand-by, maar zouden ook makkelijk uit kunnen worden gezet, zonder dat dit ervoor zorgt dat de werking wordt verstoord. Hiermee kan je in een jaar al snel 40 euro besparen. Het is ook handig om gebruik te maken van verlengsnoeren met een aan- en uitknop, zodat alle apparaten in een keer kunnen worden uitgezet. 

  1. Zet de verwarming lager 

Door de verwarming lager te zetten, valt veel geld te besparen. Als de thermostaat één graad lager wordt gezet, kun je in een jaar 85 euro besparen. 

  1. Overstappen op zonne-energie

Energie die duurzaam is opgewekt is rendabel, schoon en eenvoudig. Tegenwoordig levert een investering in zonnepanelen meer rendement op dan geld op een spaarrekening. Het is een goede investering, want zonnepanelen zijn vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening. 

  1. Vriezer leegruimen

Deze tip is vooral handig als je op vakantie gaat. Maak de vriezer schoon voordat je op vakantie gaat. Op deze manier kan de vriezer uit blijven staan als je weg bent op vakantie.

  1. Verlichting met een bewegingssensor

Gebruik maken van een bewegingssensor kan ook erg nuttig zijn. Vooral in de tuin is dit handig, want meer dan de helft van de tijd loopt daar toch niemand. 

  1. Kleine pan

Energie kan je ook heel makkelijk besparen door kleine maaltijden in een kleine pan te verwarmen. Dit kost veel minder energie dan.