Natuurmaand Texel
Image default
Bedrijven

Ga jij op vakantie naar de Ardennen met kinderen?

De Ardennen biedt ontzettend veel mooie natuur en plezier voor jong en oud. Een camping op de Ardenne nemen is een leuke bezigheid tijdens de zomervakantie. Ardennen heeft veel te bieden, het kan dus wel een beetje moeilijk zijn om een keuze te maken. In deze blog gaan we je verder helpen. We gaan namelijk een aantal leuke activiteiten in de Ardennen met kinderen benoemen.

Klimmen en klauteren in Houtopia

Houtopia is een leuke activiteit voor jong en oud. Houtopia ligt in het hart van de Ourthevallei en zal zeker alle zintuigen activeren. De kinderen kunnen zich hier samen met een begeleider verdiepen in een wereld waarin ontzettend veel zintuigelijke ervaringen zijn.

Kajakken over de Ourthe

De Ourthe heeft veel kindvriendelijke kajaktours waar je met jouw gezien vanaf het water kunt genieten van het rustige Ardennen. De tours kunnen afhankelijk van je wensen 1, 2 of 4 uur duren. Met kinderen is 1 uur aangeraden. Veel kinderen vinden het een ontzettend leuke activiteit omdat zij zelf mogen sturen in de kajak.

Genoeg avontuur te beleven in de ardennen met kinderen

In de Ardennen liggen verschillende avonturen parken, zo kun je klimmen in boomklimpark Dinand, waar je als een aapje de bossen kunt verkennen. Maar je kunt ook ziplinen bij adventurevalley Durbuy. Dit zijn zeker niet de enige avonturenparken in de Ardennen er ligt in iedere omgeving wel een leuke, zoek dus op welke bij jou vakantiehuis in de buurt ligt voordat je een park uitzoekt.

Bekijk de dieren

Naast voldoende avonturenparken zijn er ook volop dieren en wildparken in de Ardennen aanwezig. Zoek hierbij ook op welke in de omgeving van je verblijf ligt en welke dieren zij hebben. 

Plopsa Co of Walibi?

Nog niet genoeg avontuur beleefd? De bekende attractieparken Plopsa Co en Walibi zijn ook te vinden in de Ardennen. Zo kunnen kinderen van alle leeftijden genieten van een dag om nooit te vergeten.

https://indardennen.be/ardennen-met-kinderen/