Natuurmaand Texel
Image default
Bedrijven

Crematie Ede laten plaatsvinden

Een crematie Ede komt de laatste tijd vaker voor dan begraven. Maar liefst zeventig procent tegenover 30 procent. Dit komt doordat er veel meer mogelijk is met een crematie en wat je kunt doen met de as van de overledene. Vaak wordt de as van een dierbare gebruikt voor meerdere doeleinden, zoals een tatoeage laten zetten. Met begraven ben je vaker wat beperkter in je keuzes, maar is het vaak wel makkelijk om de persoon op te zoeken en het graf bij te werken. Een crematie kan worden verzorgd in Ede, samen met experts.

Wat is er mogelijk met de as?

Er zijn dus veel mogelijkheden voor de as van een dierbare. Je zou de as op een speciale plek kunnen uitstrooien, zoals over zee. Ook kan de as verwerkt worden tot een diamant, die je dan weer in een sieraad kan doen zoals een ketting of een armband. Mocht je graag kunst maken, dan kan je de as verwerken in bijvoorbeeld verf of glas. Ook is er recent de optie om de as te plaatsen in een bio-urn waaruit je een boom kunt laten groeien. Deze bomen profiteren dan van zowel de organische materialen van de urn, maar ook wat er nog in de as zit.

De as alsnog begraven

Is de persoon gecremeerd, maar wil je de as toch liever begraven? Dan zijn er ook nog speciale gebieden in bossen waar je de urn kunt begraven. Je kan er voor kiezen om een gedeelte van de as te begraven, zodat je iets anders kunt doen met het overgebleven as. Wel zijn er veel unieke urnen met veel diversiteit, zodat je ook altijd nog de keuze hebt om de as te bewaren thuis op een mooie plek. Zoals je ziet is er veel mogelijk met de as van een dierbare, zodat je altijd genoeg keuze hebt zonder dat je er achteraf spijt van hoeft te hebben.