Natuurmaand Texel
Image default
Eten en drinken

Rookhout chunks geven een geweldige smaak aan het vlees

De barbecue is terug in de mode! En wat is er lekkerder dan een heerlijke biefstuk of kotelettenvlees die je op je barbecue grillt? Een originele smaakmaker voor deze gerechten zijn rookhout. Rookhout snippers, rookhout chunks en rookhout genereren allemaal een authentieke smaak van het houtskoolvuur. Je vind er verschillende soorten en smaken van, waardoor iedere keer dat je gaat grillen weer anders kan worden. Hieronder vind je een aantal smaken en soorten rookhout.

Welke soorten rookhout zijn er allemaal?

Je kunt rookhout in verschillende smaken kopen. Ook kun je verschillende oliën kopen die je vlees weer een andere smaak zullen geven. Rookhout snippers zijn een variant op de rookhout. Deze maakt je gerecht alleen maar lekkerder en lijken ook veel meer op het houtskoolvuur waardoor je gezonder vlees aan je gasten kunt bieden. Dit is verkrijgbaar in de smaken; houtvuren, barbecue, peper en salie

Rookhout chunks zijn eigenlijk grote stukken rookhout die je direct op het vuur gooit om ze te roken. Door de grote hoeveelheid rookhout kun je hiermee ook grotere stukken vlees roken. Omdat het lang gaat duren voordat het vlees gaar is, moet je er wel rekening mee houden dat het vlees niet te lang op het rooster ligt. Hierdoor wordt je barbecue gerecht ook weer knapperig en krijg je een authentieke smaak van de rookhout. Deze soort is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten.

Het laatste type rookhout is rookhout in de vorm van pellets. Dit zijn kleine balletjes die je op het vuur legt om ze te roken. Doordat er veel pelletkachels in Nederland worden gebruikt, is deze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. De pellets zijn gemaakt van lokaal geproduceerd hout en voldoen aan alle wettelijke eisen die daaraan gesteld worden door het RIVM.

Ben je op zoek naar rookhout voor op de barbecue? Neem dan eens een kijkje op de website van Mister Chunk.

 

Gerelateerde artikelen

Mobiele koffie catering op elke locatie

Bonen Saladitos