Natuurmaand Texel
Image default
Bedrijven

Een handleiding ontwerpen voor jouw product

Je kunt in een pakket uiteraard ook een handleiding stoppen. Dat zie je bijvoorbeeld vaak terug wanneer je een doosje voor middelen opent. Een eigen gemaakte handleiding ontwerpen wordt hier voor mogelijk gehouden en kan je doen met een geheel eigen tool die daarvoor beschikbaar is. Je hebt soms een verplichting om een handleiding toe te voegen aan het product dat je verkoopt. Zoals eerder gezegd zie je dit terig bij de middelen die je koopt, maar kan je ook ontvangen bij bijvoorbeeld een kast die je nog in elkaar moet zetten, een stofzuiger of een ander apparaat waar je zelf niet direct van weet hoe het werkt. Het is vaak een boekje dat je bewaart, zodat wanneer er iets mis is met het apparaat of product je terug kunt vinden wat je er aan kunt doen om dit te verhelpen. 

Terug vouwen

Een handleiding ontwerpen voor jouw eigen product kan je hier doen. Zo weet je zeker dat de handleiding goed in de verpakking past en het de juiste maat heeft die jij voor ogen hebt. Je wilt een klant niet met een heel boekwerk opzadelen en daarnaast moet een handleiding ook makkelijk weer terug te vouwen zijn. Soms heb je te maken met een handleiding die zo groot is, dat het lijkt alsof je de landkaart in je handen hebt en zie hem dan nog maar eens terug te vouwen. Door hier van tevoren goed over na te denken voorkom je de ergernis bij de klanten en daarnaast voorkom je ook dat de handleiding uit frustratie wordt weggegooid. 

Hoe werkt het?

Maar hoe ga je de handleiding ontwerpen? Dat doe je online via de website en de ontwerp technieken die hiervoor beschikbaar zijn. Wat een andere, meest gekozen, optie is, is dat je samen met een ontwerper aan de slag gaat met het maken van een goede handleiding. Dit doe je door de informatie door te geven en de maat van de verpakking van het product.