Natuurmaand Texel
Image default
Tuin en buitenleven

Bereid uw tuin voor op de winter met deze tips

Wilt u de tuin winterklaar maken? Wij van LEF hoveniers geven u graag een aantal tips over hoe u dit het beste kunt doen. Of wilt u ons dit laten doen? We richten dan met name op het snoeien van de verschillende planten, het bemesten van de grond en bijvoorbeeld de potentie van nieuwe bloembollen. Zo zorgen we ervoor dat de tuin klaar is voor de winter, om in de best mogelijke conditie voor de komende lente.

Wat moet u doen om de tuin winterklaar te maken?

De eerste stap is het terugsnoeien van planten en bomen die te groot zijn geworden of er niet meer aantrekkelijk uitzien. Het verwijderen van dode takken kan de verspreiding van ziekten in het voorjaar verminderen, terwijl er ook meer ruimte komt voor nieuwe bloemen en andere planten.

Vervolgens moet u de grond bemesten zodat deze de voedingsstoffen krijgt die nodig zijn om uw tuin gezond te houden tijdens de winter. Welke meststof u gebruikt, hangt af van de grondsoort in uw tuin. Zorg ervoor dat u een langzaam vrijkomende meststof gebruikt, zodat uw tuin de hele winter de nodige voeding krijgt.

Ten slotte is het planten van nieuwe bollen een belangrijk onderdeel van de wintervoorbereiding. Bollen zijn vooral belangrijk voor bloembedden die klaar moeten zijn voor de lente. De juiste bollen kunnen kleur en leven in uw tuin brengen, lang voordat de bloemen gaan bloeien.

Hovenier inschakelen

Als u zelf geen tijd of energie heeft om uw tuin winterklaar te maken, helpen wij van LEF hoveniers u graag. Wij bieden verschillende diensten aan om uw tuin klaar te maken voor de komende winter, zodat deze in topconditie is als het voorjaar aanbreekt. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Samengevat zijn er verschillende stappen nodig om uw tuin goed voor te bereiden op de winter: snoeien van planten en bomen, bemesten van de grond en planten van nieuwe bollen.