Natuurmaand Texel
Image default
Vakantie

Handige tips voor het inpakken van een rugzak

Wil je op reis gaan en heb je geen idee hoe je een rugzak moet inpakken? Geen probleem! Wij geven je hier handige tips voor het inpakken van een rugzak. Hoe verdeel je het gewicht over de rugzak? Hoe pak je een rugzak zo in dat je er voldoende in kwijt kunt? Zijn er handige trucs om je rugzak beter in te pakken? En hoeveel gewicht kun je maximaal meenemen? Lees hier alles over in dit artikelVoor een trektocht of wereldreis moet u kleine en lichte spullen meenemen.

Houd hier rekening mee

 

U moet uw spullen ook elke keer in dezelfde volgorde inpakken, zodat u gewend raakt aan het inpakproces. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat al het gewicht gelijkmatig over de rugzak wordt verdeeld door de zwaardere spullen onderin te stoppen en de lichtere bovenin. Bovendien kunt u overwegen uw kleding op te rollen in plaats van op te vouwen; zo bespaart u ruimte. Op die manier is het ook weer makkelijker om je spullen uit te pakken in je hotel. Reist u naar Amsterdam? Verblijf dan in Hotel Jansen! Het leukste hotel van Amsterdam boek je bij Hoteljansen.nl.

Hoe pak je een backpack in?

Geef bij het inpakken voor een trektocht voorrang aan comfort boven gemak en pak alleen het noodzakelijke in. Kies een comfortabele tas met verstelbare riemen, want dat maakt het dragen gemakkelijker. Denk er ook aan om het gewicht goed te verdelen door de compartimenten op te vullen met de zwaarste voorwerpen. Overweeg om de lichtere voorwerpen bovenaan te leggen en de zwaardere onderaan

Wat de maximale belasting betreft, is het advies om 20-30% van uw lichaamsgewicht aan te houden. Dit zorgt voor een comfortabel draagcomfort en helpt u nog meer van uw ervaring te genieten! Zo voorkomt u dat u last krijgt van uw rug of schouders door een te zware backpack te dragen.