Natuurmaand Texel
Image default
Vervoer en transport

Op vakantie door Europa? Deze plekken mag je niet missen!

Het is tegenwoordig ontzettend makkelijk om het vliegtuig te pakken naar de meest exotische oorden. Echter, bij steeds meer mensen speelt de vliegschaamte op en bovendien zijn verre reizen vaak duur en vergen ze ontzettend veel voorbereiding. Een vakantie in Europa is wat dat betreft een stuk makkelijker en daarnaast minstens even mooi. Ons eigen continent is immers schatrijk aan prachtige natuur en cultuur.  Een reis door Europa kan prima met de trein of auto, maar met een Schiphol taxi ben je ook zo op het vliegveld. Lees hier een aantal mooie plekken in Europa!

Het VK

Het Verenigd Koninkrijk heeft niet zo’n goede reputatie als vakantieland omdat veel mensen denken dat het daar altijd regent. In de zomer is het weer daar echter vergelijkbaar met dat in Nederland. Ga je later of eerder in het jaar? Neem dan gewoon een regenjas mee, want het prachtige berglandschap, de gezellige dorpjes en de weidse landschappen zijn te mooi om vanwege een beetje regen te laten varen. Je kunt gewoon met de auto op de Ferry. Rijdt bijvoorbeeld naar IJmuiden, parkeer de auto daar op het onderste dek van de Ferry en rijdt weer verder wanneer je enkele uren later aankomt in Newcastle. Omslachtig? Welnee! Met de boot naar het VK is juist de ultieme vakantie-ervaring.

Tsjechië

Tsjechië wordt vaak vergeten als vakantieland, Oost-Europa is nou eenmaal meestal niet het eerste waar je aan denkt bij een ontspannen vakantie. Zonde! Want Tsjechië heeft juist alles wat een vakantieganger zou kunnen wensen. Het land is lang niet zo armoedig als je misschien zou denken bij een voormalig Sovjet-land en is bovendien rijk aan prachtige cultuur en natuur. Het beschikt over prachtige wandelgebieden en leuke steden en dorpjes. Praag mag je natuurlijk absoluut niet overslaan! De hoofdstad van Tsjechië beschikt over werkelijk prachtige architectuur en een heel gezellig nachtleven. Breng ook zeker een bezoekje aan het pittoreske Český Krumlov en aan Karlsbad: de voormalige badplaats van Karel de Grote, waar je nog steeds voor een klein prijsje van de heerlijkste spa’s kunt genieten.

Beieren

Het klinkt misschien saai om een bezoekje te brengen aan onze buren, maar een vakantie naar de Duitse provincie Beieren is ronduit fantastisch. Beieren is een wat meer welvarende provincie in Duitsland en heeft ontzettend veel moois te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Zugspitze, het hoogste punt van Duitsland, en het daarbij gelegen dorpje Garmish-Partenkirchen. Ook leuk: ga halverwege September, dan vieren ze Oktoberfest in de Beierse hoofdstad München. Waar ga jij naartoe dit jaar?