Natuurmaand Texel
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar ontspanning? Ontdek de verborgen parels van Putten!

Ben je op zoek naar ontspanning en rust in een mooie omgeving? Dan zijn de verborgen parels van Putten zeker de moeite waard om te ontdekken! Putten is een prachtige gemeente op de Veluwe, gelegen in de provincie Gelderland. Hier kun je genieten van de natuur, cultuur en historie die deze streek te bieden heeft. In deze blog delen we graag de mooiste plekken om te wandelen, fietsen en de bezienswaardigheden in Putten te ontdekken.

 

Wandelen in Putten

Putten heeft tal van mooie wandelroutes. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken in het Speulder- en Sprielderbos. Dit bos is één van de oudste bossen van Nederland en wordt gekenmerkt door zijn kronkelende bomen en smalle paden. 

 

Fietsen in Putten

Ook voor fietsliefhebbers is Putten een ideale bestemming. Er zijn diverse fietsroutes die je langs de mooiste plekken van Putten voeren. Zo kun je bijvoorbeeld fietsen door het prachtige natuurgebied De Veluwe.

 

Rust in Putten

Putten is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar rust. De gemeente heeft verschillende mooie plekken waar je even helemaal tot rust kunt komen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Landgoed Schovenhorst. Dit landgoed heeft een mooie bomentuin en verschillende wandelroutes. Ook de Beekhuizerzand is een ideale plek om tot rust te komen. Dit natuurgebied wordt gekenmerkt door zijn uitgestrekte zandvlaktes en mooie heidevelden.

 

Bezienswaardigheden in Putten

Naast de prachtige natuur heeft Putten ook diverse bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum in Putten. Hier leer je meer over de geschiedenis van Putten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een andere mooie bezienswaardigheid is de Grote Kerk van Putten. Deze kerk is gebouwd in de 15e eeuw en heeft een prachtig interieur.

 

Extra ontspanning?

Na al deze ontspannende activiteiten nog niet tot rust gekomen? Ga dan is een bezoekje nemen bij Sauna Drôme Putten. Hier kan je lekker tot rust komen in een lekker sauna, zwembad of geniet van een lekkere massage. Met de traditionele Finse sauna’s geven ze je een autentieke finse beleving, waar je weer helemaal zen van wordt.

 

https://saunadrome-putten.nl