Natuurmaand Texel
Image default
Dienstverlening

Iets voor jou zo’n vacature in het groen?

Iets voor jou zo’n vacature in het groen?

Ben je tijdens de lockdown bezig geweest in de tuin en is er een oude liefde weer ontloken: die tussen jou en de natuur? Of heb je die liefde nu pas ontdekt? Of heeft de hele crisis je aan het denken gezet en ben je op zoek naar iets anders? Misschien staat het los van corona en wil je gewoon nieuwe horizonten verkennen. Je hebt ingezien dat je baan een kleurloze routine geworden is doorheen de jaren. Je mag in eender welke situatie verkeren: weet dat er steeds een uitweg is als je met groen en planten wil werken: een vacature in het groen.

Waarom een vacature in het groen?

Buiten werken is gezond. Bewegen is dat ook. Een job in het groen is een combinatie van de twee. Je lichaam verstijft en je organen verkleven als je jaren op een stoel zit of jaren op dezelfde plek staat. Wist je dat met je handen in de grond wroeten een van de meest natuurlijke handelingen is en je immuniteit een boost geeft? Waar is de tijd dat we tegen onze kindjes zeiden dat ze vuil moesten zien na het spelen en dat het geen ramp was als er nog wat aarde aan je handen kleefde als je aan tafel kwam?

Terug naar de natuur

We leven in een geautomatiseerde wereld en we zijn een beetje vervreemd van de natuur. Technologie is ons ding en wetenschap is onze goeroe. We moeten toch meer terug naar onze roots. Bloemetjes en insecten zijn voor velen figuurtjes uit een kleurboek of een stripverhaal. Daar moet iets aan veranderen voor elk bijtje uitgestorven is. De meeste mensen zien de natuur als een wereld die ze eventueel in het weekend even gaan bezichtigen door een wandeling in een natuurreservaat of in een domein. Door in het groen te werken kom je in harmonie met je natuurlijke habitat. En breng je weer meer groen in onze wereld. Daarom: overweeg een vacature in het groen.

 

Gerelateerde artikelen

Zonnepanelen plat dak worden deskundig door de specialist gemonteerd

Waarom Proberen de Puincontainer Om aan te Vullen?

Een psycholoog kan je de waarheid over angst vertellen