Browsing: Dieren

Welke broedkooien bestaan er en wat zijn hun kenmerken

Natuurmaandtexel

Broedkooien, ook wel kweekkooien genoemd, zijn ideaal om in een kleine ruimte vogels te kweken. Je hebt als kweker namelijk de mogelijkheid om zowel de verzorging als de nestcontrole snel en makkelijk uit te voeren, waardoor de vogels van heel wat stress bespaard worden. Verder stel je de broedparen ook zelf samen en kan je zelfs de broedperiode verschuiven. Bijna alle vogelkwekers maken dan ook van een broedkooi gebruik.

Bij Birdsupply, dé specialist in vogelartikelen, vind je verschillende kweekkooien in alle mogelijke materialen. Elk type kooi heeft zijn eigen specifieke kenmerken en elke kweker heeft dan ook zijn eigen favoriet!

De welbekende kistkooien

De bekendste draadkooi is de kistkooi. Deze kooi heeft tralies aan de voorkant terwijl de andere wanden afgesloten zijn. Vogels voelen zich erg op hun gemak in dit soort kooi. Ze worden namelijk niet door andere vogels gestoord en leven dan ook in alle rust. Kistkooien zijn erg makkelijk te reinigen. Dankzij de lades onderaan de kooi verloopt het schoonmaken snel en vlot.

Kistkooien worden vooral gebruikt voor het kweken van papegaaien en parkieten. Het zijn erg mooie en handige kooien die niet veel plek innemen. Dit is ook meteen de hoofdreden waarom veel vogelkwekers voor deze kooi kiezen.

Verschillende materialen

Birdsupply biedt kistkooien in verschillende materialen aan. Doorgaans worden de kooien uit kunststof of hout vervaardigd. Je kan echter ook voor een aluminium kistkooi kiezen. In vergelijking met de houten kooien, zijn de aluminium en de kunststof kooien makkelijk te reinigen. Aluminium kooien kan je eenvoudig met wat water schoonmaken. Bovendien is aluminium een duurzaam en sterk materiaal. Ook de kunststof kooien zijn zeer stevige broedkooien.

Birdsupply werkt trouwens met extra dikke profielen om die stevigheid te bevorderen. Indien gewenst komen de kunststof kooien zelfs met ingebouwde ledverlichting of kunnen er lichte kleurnuances op aangebracht worden. De houten kooien van Birdsupply zijn dan weer iets goedkoper. Ze worden als een eenvoudig en leuk bouwpakket geleverd. Geef je de kooi vervolgens een lakje verf, zal deze iets makkelijker te onderhouden zijn en zullen ze dan ook langer meegaan.

Italiaanse draadkooien

Naast de traditionele kistkooien, vind je ook Italiaanse draadkooien terug bij Birdsupply. Bij een draadkooi bestaan alle wanden, ook de boden, uit tralies. Elke draadkooi is uitgerust met een lade waarin de ontlasting van de vogels wordt opgevangen. Veel vogelkwekers kiezen dan ook voor dit type kooi omwille van de uitstekende hygiëne. Een extra voordeel is het makkelijke onderhoud van de kooi. In de kooien worden vooral kromsnavels, kanaries en andere Europese vogels gekweekt. In het uitgebreid assortiment aan draadkooien van Birdsupply zit veel variëteit, waardoor iedereen er dan ook bijna zeker een geschikte kooi zal vinden!

 

 

https://www.birdsupply.nl/

{ Comments are closed }

Het rattengif kopen op een webshop

Natuurmaandtexel

Je hebt helaas te maken met een rattenplaag. Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Gevaarlijke Rattengif kopen is daarvoor een heel goede stap en moet je ook snel zetten, zodat je voorkomt dat het allemaal veel sneller gaat verspreiden. Je gaat rattengif kopen, maar weet nog niet helemaal goed waar je op moet letten. Het is allereerst heel verstandig om te kijken naar  het soort rattengif dat je gaat kopen. Je kunt namelijk niet alle soorten kopen, omdat er verschil zit in het vergif dat beschikbaar is voor particulieren en zakelijke ondernemingen. Boeren die werkzaam zijn in de agrarische sector kunnen ander soort gif kopen, omdat zij meer en ander soort lasten ondervinden van een dergelijke plaag. 

Particulier

Het rattengif als particulier kopen is uiteraard ook mogelijk, maar daarvoor heb je ander soort gif nodig. Kijk hier dus allereerst goed naar voordat je je helemaal in een vergif gaat verdiepen wat je uiteindelijk helemaal niet mag aanschaffen. De soorten vergif die er voor particulieren beschikbaar zijn, zijn erg divers. Het is afhankelijk van je situatie wat voor soort gif je het beste kunt aanschaffen. Meestal is het aanschaffen van korrels een heel effectieve oplossing. Je kunt deze namelijk overal plaatsen en zijn zeer sterk, waardoor de ratten het niet lang overleven. 

Website

Het rattengif kopen kan je doen op een website, maar je kunt ook kijken in de fysieke winkel. Vaak is het bestellen van het vergif op een website net zo snel en heb je dat dezelfde dag of de volgende dag nog  in huis en kan je direct aan de slag met het bestrijden van de beesten. Zorg er ook voor dat de voorraadkast goed is bestudeerd en dat je de oorzaak van het probleem hebt opgelost. Anders wordt het water naar de zee dragen.{ Comments are closed }